Logistiklösningar

Tågterminalen, containerpendeln och samarbeten med lärcenter, universitet samt högskolor är bara några exempel som bidrar till vår effektiva och hållbara logistik.

Jula Marjarp flygfoto 22 sept 2020 just DJI_0638.jpg

Tågterminalen – för hållbara transporter

Omlastningsterminalen Dryport Skaraborg ligger på Marjarp i Falköping. Den är ett resultat av vår satsning på hållbara transporter och ett nära samarbete med andra regionala företag i Skaraborg.

Terminalen är:
  • elektrifierad
  • fjärrstyrd och signalreglerad
  • utrustad med fyra tågspår
  • försedd med 45 000 m² stor lagrings- och hanteringsyta.
4 tågspår – 22 godsvagnar

Idag har Jula Logistics fyra spår som vardera är 622 meter långa. Med fyra tågspår kan vi få plats med fler vagnar och därmed så mycket gods som möjligt samtidigt. Det gör att vi både effektiviserar vårt arbete och minskar klimatavtrycket. Vårt långsiktiga engagemang har gjort att vi investerat i 22 godsvagnar till tågpendeln.

Öppettider:

Terminalen har öppet måndag–fredag 06:00–18:00.

Jula-Benders flygfoto 19 maj 2020 just DJI_0780.jpg

Containerpendel mellan Falköping och Göteborg

Efter år av analys och förberedelser lanserade vi i september 2013 en daglig containerpendel mellan Falköping och Göteborgs hamn. Containerpendeln är en del av en integrerad inbound-lösning där Dry Porten bland annat används som torrhamn och mellanlagring för tomdepåer och längre fordon.

En stark tillväxt

Sedan start har containerpendeln haft en stark tillväxt och hanterar årligen cirka 40 000 TEU. Det är ett resultat av att allt fler har upptäckt fördelarna med järnvägen i kombination med torrhamnen och Falköping i allmänhet – som är en mycket konkurrenskraftig logistiknod.

Samarbete med lärcenter, universitet och högskolor

När vi utvecklar och skapar logistiklösningar samarbetar vi med lärcenter, universitet och högskolor.

samskip_karta-over-europapendel.jpg

En Europapendel med stor potential

Europapendeln är en intermodal transportlösning som öppnar upp för tågtransporter från logistiknavet i Duisburg till Falköping. Tack vare vårt samarbete med speditörsföretaget Samskip skapas nya förutsättningar för effektiva godsflöden – både för oss och ditt företag.

Varför Europapendeln?
  • Förbindelse mellan Europa och Sverige.
  • En hållbar transportlösning.
  • 5 avgångar/vecka.
  • Crossdockingsanläggningar.
FLC2jpg hemsida.jpg

3PL - vi tar hand om dina varor

Logistik ska vara enkelt! Genom att kombinera information, kompetens och infrastruktur med våra flöden av gods, in och ut från landet, skapar vi kostnadseffektiva lösningar med miljöhänsyn. Idag transporterar vi gods åt ett flertal kunder. Vill du bli en av dem?

Vi utvecklar olika TPL-lösningar

Just nu utvecklar vi vår tredjepartslogistik – eller 3PL/TPL som det även heter. Det betyder att vi, inom kort, kommer erbjuda olika tjänster inom området.

Går du i tankarna på att outsourca din logistiska verksamhet?

Kontakta oss gärna så tittar vi på olika möjligheter tillsammans.