Tillsammans kan vi göra skillnad

Vi på Jula Logistics tar ett långsiktigt miljöansvar genom att investera grönt. Hållbarhet och miljöhänsyn är två viktiga ingredienser i vårt företagande och är det som driver oss framåt i allt vi gör. Tack vare det innovativa logistikflödet reducerar vi utsläppen med cirka 97 %. Det gör vi med bland annat en 120 kilometer lång tågtransport från Göteborg till Falköping. Därefter klimatkompenserar vi upp till 100 %.

1 tågresa motsvarar 28 lastbilar

Genom att flytta så mycket gods som möjligt från väg till järnväg minskas koldioxidutsläppen med hela 97 %. I leveranserna till Marjarp motsvarar varje tåg 28 lastbilar med släp.

Ikon

120 km tågräls

Vår tågtransport från Göteborg till Falköping är totalt 120 km lång.

Ikon

Extra långa lastbilar

Våra lastbilar, som transporterar gods från Falköping till Skara, är extra långa för att minska antalet transporter och onödiga utsläpp.

Ikon
retail-awards-logotyp.jpg

Jula har utsetts till ”Årets Logistiksatsning” 2020.


Juryns motivering:
"
Jula har på egen hand gjort det många drömmer om. På ett nytänkande, effektivt och miljömässigt fördelaktigt sätt har stora delar av godsflödet flyttats över till en innovativ järnvägslösning."

Så arbetar vi med hållbarhet

Vi arbetar för att minska transportutsläpp på flera olika plan. Bland annat går alla våra sjötransporter långsammare med så kallad ”slow shipping”, vilket innebär att fartygen kör med lägre bränsleförbrukning som följd. Från Göteborgs hamn har vi lagt om logistikflödet från lastbil till tåg. Vi kör även med extra långa lastbilar mellan Falköping och Skara för att minska antalet transporter och onödiga utsläpp. Förutom transporter arbetar vi även med GreenBuilding, vilket innebär att alla nybyggnationer är energieffektiva.

Bild hemsida.jpg

Koldioxidutsläppen har reducerats med hela 97 %

För att minska utsläppen har vi sett över våra transporter. Genom att flytta så mycket gods som möjligt från väg till järnväg minskas koldioxidutsläppen med hela 97 %. I leveranserna till Marjarp motsvarar varje tåg 28 lastbilar med släp. Vi arbetar aktivt för att minska miljöbelastningen ute på vägarna!

I leveranserna till Marjarp motsvarar varje tåg 28 lastbilar med släp.

Solcellspaneler på nybyggnationen av centrallagret

Julas centrallager växer och det gör även vårt hållbarhetsarbete! Under 2020 har lagret i Skara byggts ut med ytterligare 28 000 kvadratmeter. Som ett led i att arbeta med GreenBuilding och utveckla energieffektiva byggnationer har taket på tillbyggnationen utrustats med solcellspaneler.

ECO-Betong som minskar koldioxidutsläppen

För oss är det viktigt att hålla hållbarhetsfrågorna högt. När Julas centrallager i Skara byggdes ut användes ECO-Betong i stället för vanlig betong. Totalt har det gjutits 6 000 kubikmeter ECO-Betong på den nya delen av centrallagret. Det har minskat koldioxidutsläppen med cirka 222 000 kilo jämfört med traditionell betong. Detta motsvarar 5 329 bilresor tur och retur mellan Julas centrallager i Skara och Göteborg.

sweden-green-building-council_logo.png

GreenBuilding – för hållbart samhällsbyggande

Vi arbetar med energibesparing! GreenBuilding är en miljöcertifiering som går ut på att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Alla våra nybyggnationer är minst 25 % mer energieffektiva än vad nybyggnadskraven i BBR kräver. I befintliga byggnader har vi minskat energiförbrukningen med minst 25 %. Certifieringen var ett EU-initiativ under 2004–2014 för att snabba på energieffektiviseringen i bygg- och fastighetssektorn.

Prata hållbarhet med oss!

Vi är säkra på att vi kan hjälpa ditt företag med hållbara logistiklösningar. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vårt arbete och vad vi kan erbjuda dig!